Церемонията по награждаването в първото издание на национален конкурс “Мисия будител”, която се проведе на 26.11.2022 г., премина гладко и с много усмивки. Нашите 9 наградени участници се пребориха за първите три места сред общо 96 кандидати от цяла България.

В I-ва категория (1-4 клас) статуетката грабна Сияна Кирилова от Бяла Слатина. Второто и трето място бях отредени за Ирен Радева от гр. Чирпан и Георги Дуров от гр. Пловдив.

Във II-ра категория (5-7 клас) на първо място се класира Димитър Кръстев от гр. Мездра, на второ – Далия Иванова от гр. Ямбол и на трето – Даная Йорданова от гр. Чирпан.

При най-големите отличена беше Мелани Венциславова от гр. Мездра, а на второ и трето място застанаха Гамзе Хаджиюсеинова от гр. Златоград и Дани Йорданова от гр. Карлово.

Наградите връчи един от съвременните хасковски будители – поетесата Ели Видева, носител на наградата “Александър Паскалев” за цялостен принос в литературата и изкуството.

За доброто настроение на гостите се погрижи талантливата пианистка Атина Нико – ученик в 12-ти клас в ПМГ “Академик Боян Петканчин” – гр. Хасково. Неофициален гост в съботния ден бе заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева.

От името на целия екип поздравяваме наградените и благодарим, че бяха наши гости. Специални благодарности и на всички родители и учители, които се включиха индиректно в този конкурс като помощници на децата. Горди сме, че в България има както талантливи и пробудени деца, които да бъдат както пример за подражание, така и техни наставници, които ги мотивират и подкрепят в реализирането на идеите им!

В следващите седмици РИМ-Хасково ще продължи с реализацията на проекта и ще раздаде на всички училища в регион Хасково безплатни календари с хасковски будители.

Публикуваме снимки от церемонията и деветте видеа, увенчани с награда.

Категория I
Категория II
Категория III
1 comments

Comments are closed.

Може да Ви интересува
Още...

ЕП. 4: ИДЕЯ

За да оформите идеята за Вашето видео, първо направете задълбочено проучване за живота и делото на известните будители.…
Още...